Toimitusjohtaja muutoksessa

Kaksi vuotta sitten kirjoitin tällä tavoin…

Kun asiakkaani totesi että ”olet hyvä muutosjohtaja”, havahduin tähän palautteeseen. On aivan totta, että omissa johtamiskokemuksissani sekä konsulttina, että operatiivisena johtajana, olen ollut muutosjohtajan roolissa. En vain ole tullut tätä ajatelleeksi.

Muutosjohtaja tekee muutoksia toimintaan ja minun ajatuksissani pyrkii vaikuttamaan ihmisten tekemisiin. Uskoakseni monet muutosjohtajat ovat keskittyneet saneeraustilanteisiin tai muihin kipeisiin leikkauksiin. Oma johtamiskäsitykseni perustuu siihen, että ihmiset alkavat tehdä asioita toisin ja tällä tavoin saavuttaa muita kuin nykyisiä tavoitteita.

Juuri eilen kävin asiakasyritykseni tuotannon vetäjän kanssa erittäin hyvän keskustelun, jota voi kutsua myös coaching sessioksi. Tämän perusteella hänen lahjakkuutensa, kehittymishalunsa ja menestymisensä ovat asiantuntijatehtävissä enemmän kuin johtamisessa. Tässä vaiheessa on syytä olla maltillinen ja…

IMG_2394

Toimitusjohtaja muutosjohtajana

Olen toimitusjohtajalle sparraaja, resurssi ja kehittäjä. Annan yrityksen käyttöön osaamiseni, kokemukseni ja tekemiseni sovitulla tavalla. Mitä tämä on käytännössä?

Aluksi analyysi

Nykytilan hahmottaminen on kaikkein tärkeintä. Se voi olla toimitusjohtajan oman työn arviointia ABC-analyysin avulla tai yrityksen kokonaistilanteen hahmottamista näkyvään muotoon. Nykytilan arvioinnissa tapahtuu usein merkittävä määrä oivalluksia ja tilanne selkeytyy.

Seuraavaksi suunnitelma

”Tavoite ilman suunnitelmaa on unelma”

Tavoitteiden ja osatavoitteiden asettaminen on tärkeää, mutta samalla suunnitelma niiden toteuttamiseksi on yhtä tärkeää. Nyt on käytettävissä lisäresurssi ja tämä antaa mahdollisuuden toteuttaa tavoitteita, jotka hetki sitten olivat unelmia.

Tekeminen

”Moni asia on tekemistä vaille valmis”

Kun suunnittelimme J-P:n (www.clarity.fi) kanssa toiminnan kirkastamista. Totesimme että konsultointi ei ole enää tätä päivää sellaisena kuin se oli ennen. Muutokset ja kehittyminen tapahtuvat tekemisen kautta.

Tartu puhelimeen

…  0400 882442 tai laita viesti heikki.nummelin@stratox.fi

 

Comments are closed.