Luovuusleiri

Parasta luovuuskoulutusta ja tehokkainta kehittämistyötä voi tehdä yhteisellä luovuusleirillä. Tästä hyvä osoitus on eräänä syksynä Säkylän Pyhäjärven rannalla pitämämme Fubi-Life Style hankkeen jalostamisleiri.

Ensimmäinen päivä oli orientaatiota ja aiheen käsittelyä ilman tuotetta. Toisena päivänä olimme jo nähneet ja kokeneet itse tuotteen ja jalostimme sitä. Kolmas päivä oli visualisointia.

Ironiaa: ”Lyhytkestoinen luovuuskoulutus on paras rokote luovuutta vastaan” ja tämä on aivan totta. Muutaman tunnin luovuuskoulutus tai lyhyt ideointisessio ovat lähes aina tuomittuja epäonnistumaan koska aikaa on ihan liian vähän. Tämä pikainen katsaus luovuustekniikoihin tai ideoiden synnyttämiseen on kuin rokote, mikä tehokkaasti estää yrittämästä uudelleen. Usko luovuuteen ja ideoinnin etuihin jää näin toteutumatta.

Nyt meillä oli aikaa riittävästi ja siksi tämä kolmen päivän sessio oli erittäin hyvä ja tehokas.

Leiri alkoi torstaina aamulla klo 9.00 ja päättyi lauantaina klo 17.00. Nukuimme samoissa tiloissa, jossa työskentelimme; pojille oli oma parvi ja tytöille toinen.

Kummastusta herätti kutsussa maininnat: ”Ei tupakkaa eikä alkoholia”. Tämä saattoi karsia joitakin mutta halusin pitää session raittiina ilman erityistä vakaumusta.

Toinen perussääntö oli että kukaan ei tule kesken eikä kukaan lähde aikaisemmin pois. Kolmas tärkeä rajaus oli hyvä ja terveellinen ruoka. Heräsimme aamuisin kahvin ja tuoreen sämpylän tuoksuun ja päivällä ruuan valmistuksen äänet olivat merkki lounastauosta.

Sessio oli elämys ja tulos mainio.